Monday, 12 July 2010

sakit jantung

Bismillahirrahmanirrahim

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sepanjang minggu yang baru berlalu ini, banyak perkara yang telah berlaku. Dan semuanya menyakitkan jantung. Dari sekecil-kecil hal, kepada sebesar-besar hal *kau memberi sakit jantung yang ke-3 pada aku semalam saida*. Tapi saya nak cerita 2 hal sahaja. Nak meletup rasa jantung. Mari kita mulakan pengembaraan



I like... you.

Ha~ nak meletup tak jantung baca? Haha. Ini adalah petikan dari cerita korea yang saya sedang tonton, Personal Taste. Aduhai, mamat tu 'manis' sangat sampai nak meletup jantung. Kan best kalau suami saya nanti sweet macam tu? Boleh kurangkan manis dalam makanan. Kan kurang kadar gula dalam darah.. heee~

Okay, merapu.

Istilah I like you mahupun I love you, terlalu sering diungkap. Adakah begitu mudah untuk mengungkap kata-kata tersebut? Adakah sebenarnya pengungkap tersebut benar-benar bermaksud apa yang beliau katakan? Meh nak habaq mai sat. I love my family. Okay, I've said it. And I really mean it. Ha, kalau cakap macam ni, kesasihan statement tersebut tidak lah saya mahu ragukan sangat. ye dop?


WC

WC. Paling la berdebar. Bukan water closet ye, World Cup. Mak haih. Debor den nengok bola. Nasib baik tak join penduduk kampung tengok kat layar besau yang dipasang di lapangan voli Ivona tu. main sampai 120 minit, memang jatuh golek le. Nasib baik la Espana menang. Tade la rasa frust sangat. eheh

baiklah. Malas mahu taip lagi. goodbye!

7 comments:

illy comel said...

Hahaha..Illy dah tengok personal taste jugak..I LOVE LEE MIN HO!!and i really meant it!!bwahahaha=p
kenapal dia sweet sangat kan.Suka tengok mata dia.Bila dia sedih boleh nampak dari mata dia,bila dia suka,bila dia jeles,bila dia sume2 lah!Hahaha.Okeh,maleh nak type panjang2=p

dr.illy said...
This comment has been removed by the author.
penyu said...

kan illy kan? melt okay tengok min ho!!! jom cari suami lebih manis dari beliau! muahahaha

illy comel said...

Tau takpe.Nak tau tak?Min Ho is de only ONE actor korea yang Illy suka tau.Ni semua sebab kecomelan dan kesweetan dia dalam BBF.Haha..Kesayangan dan kegilaan !!jom2 cari suami!Yeay!Hahaha=p

penyu said...

haha. illy patut tgk cinderella sisters. tu lagi comel lelaki beliau! aaaa! *melting*

ps: kpd sesiapa yang baca ini, sila abaikan. harap maklum :)

Nurhasyimah Hamzah said...

ingat kan ko sakit jantung betul...grrrr hahaha :D

penyu said...

haha. tade ah. tamau tamau. huhu