Wednesday, 8 April 2009

awak.

Nota kepada pembaca: SILA BACA SAMPAI ABES! WAJIB ABESKAN!


Awak. Awak ingt x maser dulu2 kiter jmper? Mse kiter mula2 knl? Awak tawu x sebenarnyer maser tu kite da suke awak? Suke sgt! Kite raser awak cute. Kite raser awak xtawu kot. Sbb awak sllu gado je ngn kite. Tp kite xkesah pun. Dulu2 kite mara la jugak. Budak kecik kn? Klu gado sket mesti nanges. Kite sllu ugak nanges sbb awak. Tp biler da besar ni, biler pker balek, kite raser lawak sgt awak! Kite suke sgt buli awak. Sbb mase tu awak lagi kecik dari kite. Tp skrg awak da besar da. Xbule buli sllu. Huhu~


Awak. Awak ingt x mase kite dgr cne liyana aka lila ckp kite awak ngn adek die? Kite ngn awak gelak kat die kn? *sorry lila! Huhu*. Sebab awak kater dorg ckp mcm formal sgt. Xmacam adek beradek langsung. Kite pun gelak jugak. Sllu lepas skola mesti kite nk jumpe awak. Nk gosip2. awak suker cter mcm2. kite pn suke nk bebel byk2 kat awak. kite suker sgt!

Awak. Awak ingt x maser skola dulu? Maser SBU dibuke pada lelaki? Maser tu kn, kite xsuke sgt. Tp awak rilex jer. Awak citer psl kawan2 awak kat kite. Smpi lame2 kite da xkesah sgt SBU ade lelaki. Ader lagi. Awak ingat maser awak menari dulu? Untuk hari merdeka kot klu kite xsilap. Sumer orang puji awak kat kite. Kite bangga sangat! Kite bgtwu sume org pasal awak. Bangga sangat2 k! *mase tu je la. Skrg kite xsuke awak nak nari2 ni. Huhu*


Awak. Awak ingt x malam2 mesti kite carik awak. Kite nk cter sume bnde yg da jd hari tu kat awak. Kadang2 kite pasan awak da tdo. Tp kite cter gak. Kiter mara2 awak. Kite bebel lagi. Kite paksa awak dgr. Smpi awak bunyi ‘erm’ je. Awak malas nk dgr. Tp awak layan je. And kite suke nk paksa awak cter ur day. Awak malas, kite paksa ugak. Smpi awak cter byk2. tp kite sllu tdo mse awak citer. Jahat kn? Ngeh3. kite suke dgr cter awak mse awak kat skola. Ape awak buat. Who annoys u the most. Kite suke. Sbb awak buat kite rase kite sgt penting untuk awak. Kite suka!


Awak. Awak ingt x kite sllu gado klu kite jmpe? Ingt tak? Kite ingt sangat. Setiap kali kiter gado, kite mesti masuk bilek, nanges. Kite xsuke sebenarnyer gado ngn awak. Mama sllu pesan, jgn gado ngn awak. Mama kater mama da kenal sgt da perangai awk. Awak mmg cmtu. Mama sllu suro sy ngalah. Die kater, “kak, klu syg, ngalah je la ngn die~”. Kite degil. Sllu xmo ngalah. Last2 skali awak yg ngalah. Xpon awak nanges. Kite pulak xpujok. Bukan kite xmo pujok awak tau! Kite xreti cne nk pujok awak. Ego kite tinggi sgt! Xtercapai tangan yg menggapai. Sorry ye awak?


Awak. Awak ingt x last skali kite jumpe? Awak hntr kite kat LCCT. Awak bajet cool. Tp kite tawu awak mesti tgh sebak kn? Kite sebak sgt mase tuh. Kite tgk mama da nanges. Kite bajet cool lagi. Xmo mama tgk kite sdeyh. Awak pn nmpk sdeyh. Tp awak buat rilex je. Kite bg nasihat kat awak. Kite suro awak blaja rajin2. kite nak awak succeed dalam sume bende. Kite suke klu tgk awak berjaya. Kite ingt lagi mse awak menang lumba lari brpe meter tah. Kita sorak kuat2 mase awak naek podium tuh. Kawan2 kite pn sorak ugak kat awak. Kite happy sgt mase tu. Sbb awak berjaya. Maka, ganbatte awak!


Masihkah kau ingat sekuntum bunga itu,

Ditapak tangan ini ia menjadi layu,

Laluku genggam ia menjadi debu,

Masihkah kau ingat, masihkah kau ingat?


Masihkah kau ingat kita berlari-lari,

Dikaki langit mencari pelangi,

Lalu hujan turun kita basah bersama,

Masihkah kau ingat, masihkah kau ingat?


Awak. Smlm awak on msn awak. Awak buzz kite. Kite da happy sgt da! Byk bnd kite nk share. Macam dulu2. maser kite bgtwu awak sume bende. Yang kite suka ngn xsuka. Yang kita syg ngn benci. Yang kite minat ngn xminat. Sume bende kite cter kat awak. Xterlepas satu pn. Kite suke sgt maser2 dlu. Kite nak balek! Nk jmpe awak!


BUZZ!


Awak : oit!


Kite : awak! Guess wht? Kite tgh exam tp kite on9 lagy. Giler x?


Awak : gilegile. Cikgu xmara ke? Lecturer? Awak xbce buku ke?


Kite : awak. Jap2. kite nk bwat magi. Jap ek?


Awak : *muka terkejut*


Kite : nper?


Awak : eh, kite nk on ym la! Kite nk webcam ngn awak! Kite nk tgk awak mse tgh exam ni!


Kite : sile2!!


Awak hilang jap. Pastu awak on ym awak. Awak invite kite tgk webcam awak. Awak tawu x maser tu kite rindu sgt? Ader tears taw! Huhu.


Kite : awak, line kite xbest la.


Awak : tappe.


Awak invite kiter. Tp tenet lembab. Slow giler baru bule tgk muke awak.


Awak : da accept blom?


Kite : da! Awak. Kite nmpk awak!


Awak : tp kite xnmpk awak la…


Kite : server busy la. Kite xleh on webcam.


Awak : oh, takpe laaaa


Kite : awak. Jgn ttp webcam ek? Kite nk tgk awak. Kiter rindu sgt la! :(


Lepas tu tenet xde. Ape ni PADMA?? Org tgh webcam ngn awak la! Jgn la kacau!



Awak. Awak tawu x mser tu kite syukur sgt2 awak xleh tgk kiter. Sbb kiter tgh miserable gler skrg. Kiter xmo awak tgk kiter dlm ths condition. Kite xmo awak nmpk kite lemah sgt. Kite xmo. Kite nk awak nmpk kite kuat jer. Kite xsuker awak tawu kite xhappy mcm kite kat mlysia ngn awak dulu. Kite xmo awak tgk kite yg da gemok ni. Dulu kite sllu panggil awak gemok. Skrg kite pn da gemok. Nnt awak ejek kite pulak. Xmo~


Awak. Kite happy tgk awak td. Rmbut awak da panjang! Kawaii sangat! Kite suker! Awak ingt x kite suke maen rambut awak? Awak sllu mara. Awak kate awak rimas. Kite pakse ugak. Last2 awak mengalah. Hehe. Sian awak. Tapi kite xpenah bgtwu awak. Sbb nnt awak berlagak. Bwek. Tpkn awak. Kite sdeyh biler nmpk mata awak bengkak. Awak da nmpk cm panda. Awak nanges ke? Ke awak study trok2 smpi xtdo? Dulu, awak sllu cter kat kite probs awak. Skrg kite da jauh. Susah sgt awak nk cter. Klu awak call pn, sllu kite tgh busy, xleh layan awak sgt. Awak, sorry sgt! Kite nk awak call. Call la kite cepat!


Awak. Last skali kite dgr suare awak biler tah. Itu pn awak tgh sdeyh. Awak kater bru lps kne marah. Kite bebel kat awak. Kite bg tips cne xbg kene mara. Awak gelak je kat kite. Awak kate kite je bule bwt cmtu. Awak buat xlepas nyer. Hehe. Kite nk ckp lagy tp mse tuh line XL kat sini tgh hmpeh. Putus tgh jalan. Geram. Awak, ctrl ur temper k? xcute la mara2. ngeeXD

Awak. Setakat yg kite tules ni kan, kite raser org da salah anggap pasal kite. Mesti org ingt awak boyfriend kite. Padahal awak bukan boyfriend kite. Awak la tmpt kite nk bebel, nk mara, nk nanges. Awak AIZA ADRIENA. Awak adek kite. Awak, kite rindu awak sgt! Kite nk balek jumpe awak skrg ugak! *tears*


Awak. Klu awak bce ni kn, kite nk awak tawu kite syg sgt kat awak. Kite xpenah bgtwu awak kite syg awak. Ego seorg kakak. Huhu. Sorry ye adek? Adek. Nnt kakak balik kite g date k? kakak nk dgr everything! Ur crushes, ur friends, the latest gossips. Nk tawu wht happened. Nk tawu ur preps for PMR. Nk tawu everything k? keep me updated sis!


ps: ha~~ jgn salah anggap k? die adelah adek sy yg cantek dan sgt2 la sy syg. Think positive bebeh!


Pss: kepada adek2 ku yg laen, amier, ady, anis ngn alief. Kakak rindu awak2 sume jugak. Cume xtules je. Jgn sdeyh k? ngeeXD




Lots of hugs n kisses for my darlings back at home. KAKAK NAK BALEK!! Waa~~~



*gmbr xleh post. nnt sy update k?*

12 comments:

chef hasyimah said...

aq dah agak~
mest awak tu adek ko
siap main2 rambut lg
suspen kott
h a h a
aq pun rindu kat adek aq
esok mlm aq balek kl
alhamduillah :)

aizaa said...

awakawak!
kite dah nak nagis dah bace ni:')
kite pun rindu awak:)
mate kite bengkak ke?
bile eh?haha,
btw, awak nanti balik kite nak pegi date kat mane?
kat rumah macam tak best saje:p
hahahahahhahahahahahhaha.
WE MISSED YOUU!!!!:'(

joegrimjow said...

suke sngt la ye

-suke lagu 2-

Qoka.. said...

oo.
terharu gile mmpnyai kakak penyu sperti kamu!!
heee.
doakn aku nk exam

nadia_saleh said...

eh girl..
i just found ur blog la dear..
boo me!

mind if i link it out and follow ur blog?

btw,what a sweet sis u r..
mmg kakak sulung rarely says "sayang adik"..hihi..so as my along.

miss susi said...

awkk...awk wat kter =`(..kter pon windu adik kter..nme die salsabila..kter pn slalu story2 ngn die..kter slalu gelak2,sedih2,sme ngn die..tapi kami da jauh..sye rindu die jgak..=(..
huhu..

aimie-chan said...

aiza..
sumer org pon rindu aiza jugak..
happy selalu okeh.

penyu said...

chef: gler pe nk men rmbt lelaki. mmpus kne penggal kpale nnt. haha

adek: nnt kite g je la ronda2 mane2. kite bwk awk g mem-bowling nk?

bro jo: sy suker gak lagu tuh. nostalgia. cikgu suker nyanyi tym hari guru. ngeeXD

sheqa: all the best darl!

nadia: sila link! kpd adek2 sekalian, kakak2 long anda sgt2 la menyayangi anda. percayalah!

miss susi: jgn sdeyh2 bebeh! nnt kite nk balek da. jom kiter study sungguh2! buat adek2 kite bangga!

aimie-chan: rindu aimie ugak!! no worries my dear. aiza happy sgt da!

penyu said...

chef: gler pe nk men rmbt lelaki. mmpus kne penggal kpale nnt. haha

adek: nnt kite g je la ronda2 mane2. kite bwk awk g mem-bowling nk?

bro jo: sy suker gak lagu tuh. nostalgia. cikgu suker nyanyi tym hari guru. ngeeXD

sheqa: all the best darl!

nadia: sila link! kpd adek2 sekalian, kakak2 long anda sgt2 la menyayangi anda. percayalah!

miss susi: jgn sdeyh2 bebeh! nnt kite nk balek da. jom kiter study sungguh2! buat adek2 kite bangga!

aimie-chan: rindu aimie ugak!! no worries my dear. aiza happy sgt da!

farah said...

wah aiza!! kawaaiii~
sob3..ehek3

penyu said...

haha
thnks farah:)

aizaa said...

Bowling? Cantikk!:D Pastu teman pergi shopping jugak :P Hee.